Mytí výparníků u chladících jednotek

Mytí výparníků u chladících jednotek:

Mytí probíhá částečně mokrou a suchou cestou za použití chemie schválené pro potravinářský průmysl. Pro mytí chladící jednotky se využívá speciální nářadí pro čistění chladiče, vysokotlaký čistič s teplou vodou, výkonný vysavač a rotační ruční kartáč. Samotné mytí jednotky je velmi náročné, ve většině případu se provádí ve výšce cca 7 m. Tento úkon je zařazen do kategorie výškových prací a je zapotřebí vysokozdvižná pracovní plošina. Pracovní postup je následovný: chladící jednotka se musí rozebrat (odmontovaní plechové ochrany a vodovodního potrubí), vysát veškerý prach, vyčistit neelektrickou část vysokotlakým čističem, odebrat nasátou nečistotu z chladiče, propláchnout za pomocí chemie odpadní potrubí, dočistit, odsát vodu suchou cestou a závěrečné uvedení do provozu.

V rámci nabídky nově nanášíme na chladící vrtuli nano vrstvu. Vrstva zabraňuje usazování nečistot v oblasti chránícího koše a prodlužuje tak významně životnost stroje a jeho poruchovost. Ložiska vrtule se po tomto zákroku nevyklání a mají tišší zvuk.

Po čištění chladící jednotka vykazuje minimálně 30% úsporu elektrické energie.

Průměrná doba práce na chladící jednotce: 4 hod

Počet pracovníků: 3